Back to top

De leukste interieurtrends voor 2023

Met elk nieuw jaar brengen interieurtrends een frisse wind in onze woningen. Het jaar 2023 is geen uitzondering, met een reeks opkomende trends die een harmonieus samenspel van textuur, vorm en natuurlijke elementen beloven. Lees hieronder meer over de opkomende trends van dit jaar en ontdek hoe je ze kunt integreren in je eigen huis.

Bouclé stof: comfort en gezelligheid

Bouclé stof is al een tijdje opnieuw trendy en is ook in 2023 helemaal hip om in huis te hebben. Of het nu op zetels, fauteuils of kussens wordt gebruikt, bouclé stof creëert een warme en gezellige sfeer. Deze stof is vaak te vinden in neutrale, beige tinten, waardoor het perfect past in zowel minimalistische als eclectische interieurs. Combineer bijvoorbeeld een bouclé zetel met eenvoudige, strakke lijnen om een vleugje elegantie toe te voegen aan je woonkamer.

sandy hoekzetel

Ronde en organische vormen: zachtheid en harmonie

In 2023 vinden we veel ronde en organische vormen terug in interieurdesign. Van spiegels tot eettafels, we zien een opvallende voorkeur voor gebogen lijnen en zachte rondingen in interieurs. Deze trend zorgt voor een gevoel van zachtheid en harmonie in je woning. Ronde eettafels, bijzettafels en salontafels voegen een vleugje speelsheid en elegantie toe aan elke ruimte, terwijl gebogen zetels en fauteuils een uitnodigende en gezellige sfeer creëren. Of je nu kiest voor subtiele accenten of gedurfde statements, ronde vormen voegen een tijdloze charme toe aan je leefruimte, waardoor het een eigentijdse en verfijnde uitstraling krijgt.

Spijltjes en ribbels: verfijning en textuur

Meubels met verticale ribbels of groeven zijn in 2023 een opvallende interieurtrend. Deze trend voegt textuur en diepte aan elke ruimte. Van kasten tot bedframes, meubels met spijltjes geven een gevoel van verfijning dankzij de fijne lijnen en zorgvuldige details. Of je nu kiest voor een enkel meubel als statementstuk, of ervoor kiest om meerdere items in je interieur te integreren, meubels met spijltjes zorgen voor een tijdloze en verfijnde uitstraling.

novamobili kast

Aardetinten: rust en warmte

In 2023 is de interieurtrend van aardetinten niet te missen. Deze warme en rustgevende kleurenpaletten, geïnspireerd door de natuur, zijn de sleutel tot het creëren van een harmonieuze en uitnodigende sfeer in je woning. Denk aan tinten zoals zachte terracotta, warme karamel, diep bruin en zandkleurig beige. Aardetinten brengen een gevoel van sereniteit, waardoor een kalme en ontspannen omgeving ontstaat. Combineer aardetinten met natuurlijke materialen zoals hout en steen, en voeg texturen toe zoals wol en linnen om een gelaagd en gezellig gevoel te creëren. Aardetinten zijn veelzijdig en passen goed bij zowel moderne als traditionele interieurstijlen, waardoor je de vrijheid hebt om je persoonlijke smaak en stijl tot uiting te brengen terwijl je geniet van de warmte en schoonheid die deze kleuren met zich meebrengen.

Deze vier trends zijn allemaal geweldige manieren om persoonlijkheid en stijl aan je woning toe te voegen. Of je nu je hele woning opnieuw inricht of gewoon op zoek bent naar een paar nieuwe stukken, deze trends zullen je helpen een stijlvolle en moderne ruimte te creëren. Geïnspireerd? Kom langs bij Gova en ontdek deze trends in onze showroom. Veel plezier met inrichten!

tips, persoonlijk advies, producten

Op de hoogte blijven van alle blogartikels?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief en mis niets meer.

Laat je inspireren!

Laat je inspireren door ons assortiment.