Back to top

Een kast op maat van jouw interieur!

Altijd al gedroomd van een kast of dressing die zich naadloos aansluit bij jouw interieur? Laat je dromen uitkomen en kies voor het vakmanschap en professioneel advies/kwaliteit van Gova!

Maar hoe gaat dat nu juist zijn werk? Kan dan in elke woning en ruimte? We vroegen het aan Ann (33), één van onze kastenspecialisten bij Gova.


Ann, hoe gaan jullie juist te werk? 

Ann: "Wel, tijdens een persoonlijk gesprek, luisteren we aandachtig naar het verhaal van de klant en denken we graag mee. Aan de hand van foto's of een grondplan, vertalen we hun wensen in een 3D-plan en stellen we vervolgens een oplossing op maat voor, die een meerwaarde voor de ruimte verzekert." 

Heeft de klant veel keuzemogelijkheden qua stijl, .. ? 

Ann: "Zeker en vast! Dankzij onze uitgebreide toonzaal, weet de klant wat hij kan verwachten: hij kan de verschillende materialen aanvoelen, de keuzemogelijkheden bekijken en de accessoires testen. ook de stijlkeuze is enorm: van landelijk tot glossy of Italiaans design met strakke handgrepen, bij ons is alles mogelijk!" 

Hoe belangrijk is dat nu écht, een goede kastindeling? 

Ann: "Ha! De indeling van je dressing is dé meest persoonlijke toets die je kan geven aan je slaapkamer Het moet niet alleen mooi ogen: met de juiste accessoires wordt je kast fantastisch functioneel. Denk maar aan sfeerverlichting, broeken- en dassenhouders, schoenrekjes, kledingliften, .."

Dat is duidelijk. Maar wat doe je met de leidingen en stopcontacten achter je kast? 

Ann: "Daar houden we uiteraard rekening mee tijdens het uittekenen van een dressing. Leidingen worden simpelweg in de rug van de kast verwerkt. Omkasting noemen we dat. Zo kan elke kast tegen de muur geplaatst worden. En de stopcontacten, die blijven bruikbaar. Want ook die kunnen we eenvoudig voor jou in de kast verwerken!".

Niet iedereen is wiskundig aangelegd. Moet de kamer écht in detail opgemeten worden? 

Ann (lacht): "Laat dat maar aan ons over! Millimeterwerk is ons ding. Uiteraard kan je best zelf eerst de kamer ruw opmeten voor je naar de toonzaal komt. Wees gerust: onze schrijnwerker komt langs om alles in detail op te meten en aantekeningen te maken. Uiteindelijk wordt ook alles door onze eigen mensen bij de klanten geleverd en geplaatst. Maatwerk is een vak apart." 

Kleerkast Novamobili campagnebeeld | Gova Meubelen | Ontdek ons assortiment

Prima. Nog één vraag: bestaat er voor elk plafondhoogte een kast op maat. 

Ann: "Kijk, de klant kiest voor een kamerhoge kast van vloer tot plafond, dus 100% maatwerk of hij kiest voor een standaardhoogte. Dit is meestal 220, 240 of 260 cm. Als hij kiest voor een standaardhoogte, wat soms prijs-technisch voordeliger is en het plafond is toch hoger, dan kunnen we altijd de opening tussen het plafond en de kast dichten met een paslat. Deze paslat kan in kastmateriaal of in schilderklare mdf. Bijkomend voordeel: door de inkasting vormt er zich geen stof op of achter de kast. en het oogt gewoon mooier."

Ook jouw wensen bespreken? Maak een afspraak!

Onze kastspecialisten staan voor je klaar en ontvangen je graag in onze showroom om alle mogelijkheden te bespreken en jouw woonwensen te vertalen in een op maat gemaakt 3D-plan! 

Wacht je niet graag? Maak nu een afspraak en onze adviseurs plannen een persoonlijke afspraak voor je in! 

Nog vragen? Kom langs in onze showroom, we nemen graag tijd voor een uitgebreide babbel. 

producten, maatkasten, maatwerk, dressing, promotie

Op de hoogte blijven van alle blogartikels?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief en mis niets meer.

Laat je inspireren!

Laat je inspireren door onze volgende woonstijlen.