Back to top

Relaxen, meer dan even gaan liggen

Dat een relax je helpt helemaal te ontspannen, is een evidentie. En de huidige relaxen zien er ook gewoon goed uit in je interieur. Maar bovenal hebben relaxfauteuils ook echt een toegevoegde waarde en een positief effect op je gezondheid. Zo zijn een betere bloedsomloop, een correcte zithouding, minder rugklachten en minder stress bewezen gevolgen van een relaxfauteuil. Uiteraard voel je deze gunstige effecten pas optimaal als je stoel echt goed zit. In deze blog leggen we jou alle comfortfuncties van een relaxfauteuil uit en geven we je een checklist mee om te weten hoe je de perfecte relaxfauteuil vindt. 

Een relax, functioneel en pure luxe

Een relaxzetel is zoveel meer dan een louter functionele zorgzetel. Relaxen zijn zodanig geëvolueerd in design dat iedereen zijn ding vindt in ons assortiment; klassiek of hedendaags, volgens de laatste trends of eerder landelijk modern. Welk design je ook verkiest, aan comfort zal je nooit inboeten dankzij de fantastische functies die een relax te bieden heeft.

1.   Verstelbare neksteun
Dankzij de verstelbare neksteun kies je, bij welke positie dan ook, de beste houding voor je nek. Gebruik je je relax om het lezen, of eerder om naar TV te kijken, of zelfs nog om even te rusten, elk van deze posities vraagt een andere houding van je nek. In plaats van te moeten kiezen voor één optie, kan een verstelbare hoofdsteun de oplossing bieden. En met de optie elektrisch of manueel verstelbaar, kies je ook jouw luxeniveau. Wat je dus ook doet in je relax, vanaf nu heb je steeds de ideale nekhouding.

2.   Hoog kwalitatief leder
Ga voor subliem zitcomfort door het speciale vormschuim en hoogwaardige stof- of lederkeuze, in zowel de zitting als rugleuning. Het vormschuim past zich naadloos aan je lichaam aan en geeft dus geen tegendruk. Ideaal dus om de druk goed te verdelen over je hele lichaam, wat ook weer een positief effect heeft op je bloedsomloop. En hoe beter je bloedsomloop, hoe minder kwaaltjes.

3.   Afzonderlijk verstelbaar voeten- en ruggesteun
De ideale relaxfauteuil is geconcipieerd om de ideale lighouding te verkrijgen. Die ideale houding hangt af van de activiteit die je voor ogen hebt. Lezen, TV-kijken, rusten, voor elke van deze houdingen is er per persoon ook een andere houding vereist. Daarom is het handig je voetleuning afhankelijk van je rugleuning te kunnen bedienen.

4.  Geïntegreerde bediening
Ook esthetiek is van enorm belangrijk bij de relaxen van vandaag de dag. Dankzij de discreet ingewerkte tiptoetsbediening, kan je makkelijk je relax bedienen via één druk op de knop. Bovendien kan de bediening vaak geplaatst worden aan de kant die jij het liefst hebt. Ben je linkshandig, dan is het geen probleem om je bediening aan de linkerkant van je relax te verkrijgen. En dankzij de nulfunctie of de hart-balans functie kan je gelijktijdig het voet- en ruggedeelte bedienen om meteen naar te positie te bewegen die jij wenst.

5.  Ingebouwde accu
Niets zo slordig als kabels die her en der door het huis liggen. Ook daar hebben we een oplossing voor. Een groot assortiment van onze relaxen is beschikbaar met oplaadbare accu waardoor je je relax vrijstaand in de ruimte kan zetten, zonder rekening te moeten houden met elektriciteitspunten. En de accu, die kan je ’s nachts opladen in het oplaadpunt dat je kan plaatsen waar jij wilt.

6.   Zero Gravity / hart-balans functie
Al die voordelen die we net hebben opgesomd als we het over een relax hebben? Die zijn rechtstreeks verbonden met één welbepaalde ligging van een relax, nl de Hart-balans houding. Deze houding krijgt ook al wel eens de naam “Zero-Gravity function” toebedeeld, om de simpele redenen dat je in dezelfde houding komt te liggen als astronauten bij het lanceren van een ruimtecapsule. Doordat je benen op een hogere lijn dan je hart komen te liggen, wordt de bloedsomloop gestimuleerd en verlaagd de druk op je rugwervels, waardoor rugklachten verminderen of zelfs verdwijnen. Een absolute meerwaarde dus voor mensen met rugklachten!
 

Uiteraard zijn er nog een aantal extra comfortfuncties die we hier niet allemaal konden opsommen. Wat denk je bijvoorbeeld van een sta-op lift voor mensen die actief niet meer uit de zetel kunnen stappen? Of de voordelen van een manuele bediening t.o.v. een gemotoriseerde relax? Vraag gerust naar alle mogelijkheden in onze meubelwinkel.

Checklist: hoe weet ik of ik goed zit?

Een goede ondersteuning stimuleert een betere houding en ontlast nek en rug, maar hoe weet je of je relax de ideale match voor jou is? Let hiervoor op de volgende punten:

1.   De juiste zithoogte & -diepte
Bij de juiste zitpositie kunnen je voeten op plat de grond staan, maken je knieën een hoek van 90° en raken je knieholtes de rand van het zitvlak van de relax.

2.   Een goede ondersteuning van de rug- en nekwervels
Je nek wordt optimaal ondersteund wanneer de rughoogte aangepast is op jouw lichaam. Daarnaast verstelbare neksteun of een nekkussen een ideale oplossing om steeds de perfecte houding aan te nemen in jouw relax.

3.   Een rustige armpositie
Ook de onderarmen spelen een grote rol in de juiste zithouding. Indien de onderarmen niet voldoende gesteund worden, ontstaat er vaak wrevel in de rugwervel waardoor last ontstaat. Een optimale armhoogte met een relax waarbij de armsteunen de armen steeds meevoelen geeft een geweldig comfort.

4.   Een optimale ondersteuning van de onderrug
Vaak is de relaxzetel in de lende al goed gevuld zodat deze je mooi ondersteund. Indien je toch geen ideale ondersteuning vindt aan je onderrug, kan je je relax extra uitrusten met een opblaasbare lendenpomp zodat je de ondersteuning naar wens kan aanpassen.

5.   Ook het voetenwerk telt
Let erop dat je voeten niet uit de voetensteun hangen. Zo vermijd je afknelling van je achillespees. Voor mensen met een grote lengte zijn er mogelijkheden om XL relax te kiezen of te gaan voor een voetenklep die de lengte van het voetengedeelte vergroot.

Het verschil voel je pas echt nadat je ook effectief in een relax hebt gezeten. In ons groot aanbod aan relaxen vind je zeker eentje dat bij jou in de smaak valt. Dankzij die brede waaier aan modellen is er een relaxfauteuil voor elk interieur en dit zonder in te boeten op comfort! In onze meubelzaak langs de Ring in Lier kan je onze uitgebreide collectie komen testen onder begeleiding van een adviseur. Zo maak jij de juiste keuze! 

producten, tips, persoonlijk advies, promotie

Op de hoogte blijven van alle blogartikels?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief en mis niets meer.

Laat je inspireren!

Laat je inspireren door ons assortiment.