Back to top

Vind een relaxzetel die bij jou past

“Een relaxzetel is toch enkel voor mensen die niet goed meer te been zijn?” Een veel voorkomende opmerking die geheel onterecht is. De relaxzetel is de laatste jaren aan een heuse opmars bezig en steeds meer (jonge) mensen vinden hun weg naar onze relaxafdeling.

Wij lieten 4 klanten aan het woord en vroegen wat hun relaxzetel voor hen betekent.
Conclusie? Een relaxzetel heeft diverse doelen en koop je afhankelijk van jouw relaxwensen.

Ben jij een Milas, Annie, Rita of Gust?

De ideale werkplek

Milas uit Mechelen, 34 jaar, beschrijft zijn relaxdoel als volgt: “Na een drukke werkdag vind ik het zalig om in mijn relaxzetel even tot rust te komen. Maar vaak moet ik in het weekend nog enkele uren bijwerken en check ik mijn mails of schrijf ik presentaties vanuit mijn ‘comfortabele bureau’. Voor mij de ideale werkplek.”

We zien meer en meer mensen als Milas hun weg vinden naar onze relaxafdeling, op zoek naar een comfortabele één-zit om het thuiswerk wat aangenamer te maken. Relaxzetels met USB-aansluitingen zijn bijgevolg een mooi meegenomen voordeel omdat je zo rechtstreeks je laptop, tablet of smartphone kan opladen.

Relaxzetel - een volwaardig interieur-item | GOVA Meubelen

Relax tot the max

Rita (46) en Eric (51) uit Kontich vertellen graag over het gent van hun relaxzetel. Rita: “Het klinkt misschien cliché maar wij hebben elk onze eigen relaxzetel. Aangezien mijn man veel groter is, was het handig dat we de keuze hadden in verschillende hoogtes. Het is een investering waar we intussen al bijna 10 jaar geniet van hebben. Kruiswoordraadsels invullen of een goed boek lezen, dat is voor mij ultiem ontspannen.”

Een herkenbaar argument voor het aanschaffen van een relaxzetel is vaak het genot en comfortabel zitten van een relaxzetel. Je hebt vaak bij elk model diverse opties als stofkeuze, kleurkeuze, extra functionaliteiten zoals elektrisch e.d. waardoor je jouw relaxzetel kan afstemmen op je persoonlijke wensen. Wedden dat je niet meer zonder kan?

Relaxzetel - mobiele neksteun voor meer ondersteuning | GOVA Meubelen
Relaxzetel - kiepfunctie | GOVA Meubelen

Ergonomisch voordeel

Annie (59) uit Duffel: “Net zoals vele leeftijdsgenoten, heb ik soms last van rugklachten. Nadat ik eerder al een ergonomische matras kocht, heb ik mezelf nu getrakteerd op een comfortabele relax. TV-kijken in deze malse relax met extra soepel leder is een heerlijkheid! Voor mij een echt relax-moment vlak voor het slapen gaan.”

Het ergonomisch karakter van de relaxen is vaak de doorslaggevende factor. Onze klanten geven regelmatig aan last te hebben van hun rug en verkiezen daarom soepel leder en een verstelbare hoofdsteun. Relaxen kan immers pas wanneer je pijnvrij kan genieten. Daar helpen we graag bij.

Relaxzetel - ergonomisch comfort | GOVA Meubelen

Ondersteuning bij het rechtstaan

Gust (73) uit Zandhoven vertelt waarom de verschillende functionaliteiten van zijn relaxzetels de doorslag hebben gegeven: “Ik mag dan wel een sportieve gepensioneerde zijn, mijn linkerheup wil niet elke dag even goed mee. Vandaar mijn keuze voor een relaxzetel met sta-op functie. Zo kan ik met een beetje (elektronisch) hulp, makkelijk uit mijn zetel en spring ik daarna weer snel mijn fiets op! (lacht)”

Heb je moeite met rechtstaan? Ben je makkelijk stijf nadat je even hebt gezeten of je te veel last bij het rechtkomen? Dan is een relaxzetel met handige sta-op functie jouw oplossing! Een simpele druk op de knop laat de relaxzetel in een ruime hoek draaien waardoor je makkelijk en met de minste moeite, weer rechtop staat. De correcte ondersteuning op het juiste moment.

Relaxzetel - de juiste ondersteuning met sta-op functie | GOVA Meubelen
producten, relaxen, persoonlijk advies

Op de hoogte blijven van alle blogartikels?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief en mis niets meer.

Laat je inspireren!

Laat je inspireren door onze volgende woonstijlen.